Kuwait Petroleum забелязва траен ръст на търсенето от Китай

Шейх Наваф С. Ал-Сабах, главен изпълнителен директор на Kuwait Petroleum Corp.

14:07 | 7 февруари 2023
Преводач: Мария Попова

От диалога с нашите клиенти, а Китай е сред най-големите, научаваме, че има огромно търсене натрупано в периода на пандемията. Сега, след отварянето на Китай и разхлабването на политиката за нулев ковид, забелязваме ръст на търсенето, който е устойчив. Това не е моментно оживление, а трайно нарастване на търсенето. Докато разговаряме с наши клиенти в Индия и в цяла Азия установяваме, че има продължаващо търсене на петрол и ние правим всичко възможно, за да задоволим това търсене.

Можете ли да дадете конкретно количествено изражение на това как ще изглеждат цифрите до края на годината, било то в цените на суровия петрол или в цените на някои от продуктите?

Ние не гледаме толкова цените, колкото реалното търсене в барели и как можем да отговорим на това търсене. Наскоро Международната агенция по енергетика излезе с цифра за нарастването от около 3 милиона барела на ден като търсене  от Китай през тази година. Това е огромна цифра и ние се стремим да гарантираме, че това търсене ще бъде задоволено. Знаете, че ние в Кувейт правим всичко необходимо да увеличим производството, за да удовлетворим своите клиенти и изискванията им във времето. Какви ще са цените през годината? Те ще са такива каквито са.