Защо се притесняваме за паролите в Netflix

Карълайн Хайд, Bloomberg

18:56 | 6 февруари 2023
Обновен: 18:57 | 6 февруари 2023
Преводач: Петя Кушева

Миналата година Netflix съобщи, че над 100 милиона домакинства влизат в Netflix без да плащат.

И те искат да спрат споделянето на пароли, вероятно от края на първото тримесечие. Това означава до март.

Защо всички се вълнуваме точно сега? Ами, те вече са изпробвали начини за ограничаване на възможното споделяне на пароли в Латинска Америка, в три ключови държави, в Перу, Чили и Коста Рика.

Публикуваха полезна статия за потребителите в тези страни за някои от промените. Публикуваха я във всеки регион. Това е причината да се притесняваме.

Какво пробват в тези три държави? Потребителите трябва да зададат местоположение за използване на Netflix на устройствата си. След това Netflix ще проследява комбинация от IP адреси или ID на устройствата и активността на акаунта, за да види дали някой извън домакинството използва тази парола.И можете да бъдете стимулирани да добавите членове към собственото си домакинство, ако искате да го използват. Трябва да платите.

Сега точно тук в САЩ, поемете дълбоко въздух, нищо не се случва точно в този момент. Но е ясно е, че Netflix ще трябва да използва всичките си възможности за разказване на истории, за да накара вас и мен да се включим в тези промени.

О, какъв фурор и възмущение имаше в Instagram и Twitter, тъй като хората го разбраха погрешно. Мислеха, че веднага се въвежда в САЩ. Ироничното е, че Netflix имаше важни новини, които вече бяха излезли. Искаха да говорят за пространствен звук на Netflix, за повече устройства с премиум услугата си, които бяха заглушени.

Мислехме, че рекламите ще са голямата история за Netflix, нали? Но през 2023 г. се шуми повече около споделянето на пароли. Преди да бъде повишен в директор, това беше проекта на Грег Питърс. Опитваше да реши проблема. Независимо дали ще го направи, или не, това беше наистина завладяваща реакция.

Наистина. Сега ще трябва да чуем от Netflix как може да бъде приложен, за изпитанията, които се провеждат и какво всъщност ще означава за вас и за мен в САЩ. Помня през 2017 г. казвахме, че всичко се върти около споделянето на пароли. Сега е различно, що се отнася до числа.