Сам Банкман-Фрийд отрича обвинението в кражба

Симон Фоксмън, Bloomberg

10:30 | 13 януари 2023
Обновен: 12:05 | 13 януари 2023
Преводач: Силвия Грозева

Сам Банкман-Фрийд съобщи в блог, че отрича да е откраднал от вече фалиралата си криптоборса. Основателят на FTX даде едно от най-подробните обяснения за срива на компанията си преди да получи официално обвинение. Той обясни краха със спада на пазарите и с атака от конкурентна борса. 30-годишният Банкман-Фрийд призна, че бавно е реагирал на обществените въпроси.

Генералният прокурор на САЩ назначи специална комисия за разследване на начина, по който президентът Байдън е съхранявал документи преди да влезе в Белия дом. Решението бе взето след като бяха намерени класифицирани документи на най-малко места, използвани от Байдън преди да стане президент. Самият Байдън каза, че документите са били заключени на сигурно място в гаража.

Китайското правителство се готви да вземе златната акция в технологичните компании Alibaba и Tencent. Според Corporate data Base, през декември Пекин е купил 1% от дъщерното дружество за дигитални медии на Alibaba. Структурата на акционерите може да предостави на правителството влияние в индустрията и дори правото да избира директори.