Бритни Грайнър оглави класациите на търсачката на Google

Карълайн Хайд, Ед Лъдлоу Bloomberg

13:00 | 12 декември 2022
Обновен: 14:41 | 12 декември 2022
Преводач: Петя Кушева

"Това е ден, за който работихме дълго време. Не сме спирали да настояваме за освобождаването й. Проведохме усърдни, интензивни преговори и искам да благодаря на всички държавни служители от моята администрация, които работиха неуморно за да осигурят нейното освобождаване", каза американският президент Джо Байдън за освобождаването на Бритни Грайнър.

Сега това събитие е много популярно навсякъде. Звездата на NBA бе освободена от затвора в Русия след като САЩ я замени с Виктор Бут, наричан „търговецът на смърт“, оръжеен търговец, за чието освобождаване Русия работи от години.

Грайнър бе осъдена на девет години затвор в Русия и миналия месец преместена в наказателна колония. Баскетболната звезда на Феникс Меркурий, която играеше в Русия извън сезона през юли се призна за виновна в контрабанда на наркотици след като митнически служители откриха през февруари шишенца с масло от канабис в багажа й на московското летище. Беше дълго пътуване и наистина напомня на всички колко е важна тази история, независимо в кои социални мрежи сте.

Бритни Грайнър бе номер едно с милиони търсения за един ден в Google. Всеки по света е следил този случай. Не за първи път тя излиза високо в класациите на Google.

Стана с едмият най-търсен спортист на 2022 г.? Мисля, че числата го казват. Освен това имаше страхотно видео, продадено от местен спортен отбор. Стив Кар. Всички говорят за това. Това е важното.