Гибсън от Goldman за последиците от войната в Украйна

Мат Гибсън, съдиректор Глобални технологии, телекомуникации и медии, Goldman Sachs

09:34 | 15 ноември 2022
Преводач: Силвия Грозева

Вие събрахте стотици ветерани в Goldman Sachs и говорихте с много високопоставени хора, като Дейвид Макормарк, бивш директор на Bridgewater, със Скот Кърби, директор на United Airlines.. какво ви казаха те?

Беше страхотен ден. Досега не бяхме правили нищо подобно с ветераните. Събрахме над 350 души в централата на банката. Причината – да отдадем почит на работата им, да подкрепим духа на компанията, който е забележителен и да дадем тласък на съдържанието, което им помага в кариерите им в бъдеще.

Темата беше лидерството.

Ако изслушате всяка от сесиите, спикърите говориха за лидерство със смирение. Разгледахме темата от различен ъгъл.

Имаме експерти за Украйна, имаме висши военни от правителството, имахме висши ръководители от Goldman Sachs, но това си остана темата на деня.

С разгарянето на войната в Украйна и тревогите за Китай, има голяма тревога за геополитическата среда по света. Знам, че говорихте по въпроса за Украйна за тази седмица. Кои са тревогите, които се появиха през седмицата и какво мислят вашите клиенти?

По въпроса за Украйна нашите клиенти се тревожат за последиците за цените на газа. Това, което става в Русия ги повиши и това не е добре за икономиката в Европа и по света.

Има хуманитарна криза в Украйна, хората напускат страната и се заселват в съседните страни, което е добре за техните икономики.

Има и последици за веригите на доставка в региона. Клиентите ни се опитват да доставят продукти и услуги през Украйна и съседните страни. Освен това като цяло сме в период, в който има несигурност в продажбите. Не е добре и да имаш поредната геополитическа несигурност, а в момента става точно това.

Това влияе на нашите директори и плановете, които си правят. Още едно нещо, с което да се съобразяват.