Мъск обърка всички с продажбата на акции на Tesla

Емма О’Брайън, Bloomberg

14:30 | 10 август 2022
Обновен: 15:50 | 10 август 2022
Преводач: Мария Попова

Преди 4 месеца той каза, че няма да продава повече акции на Tesla, после продава акции за 7 милиарда и пак казва, че повече няма да продава. Какво става?
 

Това е най-голямата му продажба на акции на Tesla. Интересно е, че се случва след изказването му през април, когато продаде акции за почти 5 милиарда долара. Всичко се случи преди провала на сделката с Tweeter.

Настъпи пълно объркване, когато той обяви продажбата тази сутрин и на пазара имаше много спекулации относно нейната цел. Преди малко той коментира с няколко туита, в които казва, че иска да избегне спешна разпродажба в малко вероятния случай, ако бъде принуден да сключи сделката с Tweeter. Явно той иска да осребри значително количество акции, докато те са на приличното ниво от около 850 долара за акция, което е повишение спрямо дъното от около 600 долара през май.

Каква е вероятността той да продължи с продажбите на акции на Tesla?

Това зависи много от развитието на събитията в съдебната зала и какво ще стане със сделката за Tweeter. Ако той смята, че може да бъде осъден и да се наложи да плати глоба или по някакъв начин да продължи със сделката, то има вероятност да видим още продажби. Особено ако цената на акциите се запази на тези нива.