NYSE очаква да види новите мерки за прозрачност на SEC

Лин Мартин, президент на NYSE

16:10 | 14 юни 2022
Преводач: Мария Попова

Радвам се, че сте с нас особено в ден като днешния. Интересно ми е как виждате ликвидността в тези периоди на повишена волатилност?

Благодаря за поканата, особено в днешния ден. Смятам, че задълженията на една борса, особено предвид голямата волатилност, голямата несигурност на пазарите е да гарантира, че системите ни остават отворени, прозрачни, ефикасни и че купувачите могат да се продавачи, а продавачите да са купувачи. И точно това виждаме да се случва на Нюйоркската борса.

Отчитаме рекордно количество постъпващи съобщения за покупки, продажби, сделки и така нататък.

Всъщност на ден обработваме половин трилион съобщения във всички наши платформи и го правим много ефикасно. Така че от наша гледна точка пазарите се представят невероятно добре.

Има голяма ликвидност на пазарите, голяма прозрачност, а процесите функционират с невероятна ефикасност.

Прозрачност за всички участници – миналата седмица имаше леки сътресения на пазара, дължащи се отчасти на това, за което говори  председателят на комисията за ценни книжа, Гари Генслър: мерките за повече прозрачност и ценова ефикасност за инвеститорите на дребно. Как пазарите обслужват тези инвеститори?

Както казах, пазарите се представят невероятно добре, но не трябва да забравяме, че те са живи, дишащи същества и следователно, всичко, което може да се направи за да се подобри още повече прозрачността, ефикасността и устойчивостта за нашия пазар, за нашия глобален капиталов пазар, който действително е двигател в ценообразуването е нещо, което е добре дошло.

Считам, че рамката, която председателя Генслър изложи миналата седмица е истинска стъпка към продължаване на надграждането на прозрачността и ликвидността на пазарите в полза на всички инвеститори и особено на инвеститорите на дребно.

Очаквам с нетърпение да видя какво е направила Комисията като законотворчество.