CISA стартира втория си проект в областта на невро-разнообразието

Кирстен Тод, CISA

13:00 | 8 юни 2022
Преводач: Силвия Грозева

Как бихте оценили нивото на модернизация на американските технологии в борбата с някои от тези заплахи в момента? Колко по-добри искате да станат?

Ние постоянно оценяваме традиционната инфраструктура, от която тръгваме и нашите цели. Много е важно при администрацията на Байдън, че има лидери в правителството и агенциите, министърът на отбраната, директорът на CISA /сиса/ Джен Истърли, Крис Инглис, националният кибер директор, които оценяват и работят за въвеждането на съвременна технология в администрацията.

Много усилия бяха предприети в последната година за насърчаване на разходите за въвеждането на тази нова технология.

Знаем, че правителството не може да обезпечи цялата страна и самата индустрия. Трябва да работим заедно, за да открием правилните технологии и да ги въведем.

Виждаме, че се полагат много усилия и огромно финансиране. CISA вече има бюджет от над 2 млрд долара. Средства, за да въвеждане на тази технология в модернизираното правителство и да развитието й по посока на заплахите.

Когато последно проверявах имаше 500 хиляди свободни работни места в областта на киберсигурността. Това вярно ли е и какви са последиците от това? Как ще се заемат те?

Бих казала, че цифрата е още по-голяма.

Колко по-голяма?

Като говорим за работните места в киберсигурността, всеки е част от тази сфера. Що се отнася до отчетността и отговорността, всички носим тази отговорност.

Затова винаги гледам точните цифри. Винаги има свободни работни места. Но има и пропуски в обяснението какво е работа в киберсигурността.

Често си мислим, че това е само математика. Но ние сме силно насочени към изграждането на разнообразна работна сила. Не само по отношение на раса и пол, социално икономическо разнообразие. Търсим и разнообразие в мисленето и нагласите.

Много се вълнувам, че стартираме втория си проект в областта на невро-разнообразието в правителството, в който ще включим лица с разнообразно нервно състояние, за да създадем по-включваща работна среда.