De Grey Mining не изменя прогнозата си за цената на златото

Глен Джардин, управляващ директор, De Grey Mining

15:30 | 4 май 2022
Обновен: 16:17 | 4 май 2022
Преводач: Силвия Грозева

Миналата година вие ни казахте, че имате очаквания за ултраразхлабена монетарна политика. Как се промениха нещата сега за вас?

Не са се променили особено в прогнозата ни за цената на златото.

Очакваме повишение на лихвите, но и по-висока инфлация.

Когато имаме историческо дъно на лихвите, това е добре за цената на златото.

Така че очаквам краткосрочни проблеми на пазара на акции, но в средносрочен и дългосрочен план цената на златото очаквам ситуацията да е добра.

Сравняваме с миналото при негативни лихви.

Ами Китай? Там локдаунът се очаква да продължи да се отразява на потребителите. Има очаквания, че търсенето на златни бижута ще се понижи. Очаквате ли нещо такова?

Наскоро забелязахме все още високо физическо търсене на злато. Така че трябва да видим как ще се развият нещата за евентуално отражение върху физическото търсене в следващите няколко месеца.

Но преди месец физическото търсене на злато оставаше още високо.

Миналата година забелязахме необичайно големи пари, които потекоха в новия ви проект в Хеми, в Пилбара. Какъв е напредъкът?

Чудесен, направихме оценка през октомври миналата година, който показа, че това ще бъде най-голямата неразработена златна мина в Австралия. Очакваме производство на злато от 425 хиляди до 475 хиляди унции на година.

Така че проектът е чудесен. Такъв се появява веднъж на няколко поколения.

Все още много се вълнуваме от него.

Какво означава това за привличането на още големи инвеститори? Вече си партнирате с Invesco, Van Eck и други?

Точно така. Ще направим още маркетинг по света, когато представим новия си доклад за минералните ресурси през това тримесечие. След това, през септември, ще потърсим финансиране и искаме да привлечем още. Ще покажем отново качествата на проекта.

В подобни времена инвеститорите са водени от качеството и точно там искаме да бъдем и ние. Хеми е абсолютно първокласен проект в първокласна юрисдикция.