Бедните страни отказват ваксината на Moderna

Марк Крамптън, Bloomberg

13:30 | 6 април 2022
Обновен: 16:13 | 6 април 2022
Преводач: Мария Попова

Изглежда търсенето на антиковид ваксини по света намалява с отмирането на пандемията. Африканският съюз, COVAX, групата към Световната здравна организация за държавите със среден и нисък доход са отказали възможността за закупуване на стотици милиони дози от ваксината на Moderna. Държавите разполагат с достатъчно ваксини и сега страдат от липса на финансиране, несигурност и други пречки пред дистрибуцията им.

САЩ, ЕС и Г-7 съгласуват нов пакет от санкции срещу Русия, за да накажат Кремъл за зверствата в Украйна. Мерките включват забрана на всички нови инвестиции в страната. Новите санкции са предназначени да саботират инструментите на руската държавна власт и да доведат до това, което американски политик нарече „силни и незабавни икономически щети за Русия“. 

Тайгър Уудс обяви, че за сега възнамерява тази седмица да играе на турнира Masters почти година след като едва не загуби крака си при автомобилна катастрофа. Петкратният шампион на Огъста Нешънъл каза, че като тренировка ще играе на 9 дупки преди да вземе окончателното си решение.