Разпродажбите намаляха след резултатите на Amazon, Snap

Ед Лъдлоу, Bloomberg

13:19 | 4 февруари 2022
Преводач: Мария Попова

Силно последно тримесечие въпреки трудностите в снабдителните вериги, недостига на работна ръка и растящите инвестиционни разходи. Но въпреки това, компаниите записаха 137,4 милиарда долара приходи, отговарящи на прогнозите. Чудовищните печалби отчасти се дължат на растящите инвестиции в производителя на електромобили Rivian, но и силното представяне на облачната индустрия, а също и на рекламата, която за първи път влиза като точка в класацията.

Но настроението на инвеститорите беше подкрепено от нарастването на цената за Amazon Prime, чийто абонамент нарасна с 20 долара до 139 долара в САЩ. Инвеститорите посочват, че не става дума само за отстъпките при куриерските услуги, а за стойностни проекти, по които се работи – нови сериали като „Властелинът на пръстените“ ще излязат тази година.

И като говорим за печалби, едно от най-големите движения видяхме при Snap, чиито акции скочиха с 60% с по-добър от очаквания ръст на потребителите и изненадваща печалба. Добре де, един цент на акция, но пак си е печалба.

Движенията след затваряне на пазара, движенията на фючърсите ни карат да очакваме същото и за днешния ден. В четвъртък Nasdaq 100 се понижи с най-много от септември 2020, предизвикан най-вече от срива на Мeta – 252 милиарда долара от пазарната стойност бяха изтрити за компанията майка на Facebook. Това е най-големият в историята еднодневен срив в пазарната стойност на американска компания. Ще видим ще има ли на пазара обрат воден от технологичните акции като тези на Amazon.