State Street: Оценките на европейските, японски акции са по-привлекателни, част 1

Лори Хайнел, глобален инвестиционен директор, State Street Global Advisors

19:00 | 3 февруари 2022
Обновен: 23:13 | 3 февруари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Вие смятат, че и ръстът, и инфлацията тази година ще се повишат. Но ръстът на инфлацията е ръст на разходите за много компании. При по-висок ръст и по-висока инфлация кой е пътят на най-малкото съпротивление при акциите?

Първо, трябва да следим оценките. Защото на този фон вероятно ще има ръст на лихвите. Вече Фед даде сигнал, че може да го направи през март. Това ще отнеме малко от жилото на активите с висок ръст.

Така че търсим места като Европа и Япония, където смятаме, че оценките са много по-привлекателни. Има настроение. И съчетанието на тези сектори в тези географски райони е по-цикличен.

Харесвате оценките на японските акции. Но как ви изглежда картината на печалбите в Япония, особено след като цените на вноса растат?

Наистина. Интересното в четвъртото тримесечие и последните няколко седмици е, че компаниите, които успяват да управляват тази структура на разходите или чрез прехвърляне на разходи на потребителите, защото имат доминиращи брандове и могат да упражняват ценовата си мощ, или чрез управление с помощта на технологиите и корекции и други неща в полза на увеличение на производителността. Това са компаниите, които успяват да увеличат резултата си.

Откриваме много висококачествени компании, които са сравнително привлекателно оценени и както казах има го и факторът на общото настроение с прилива на повече пари на тези пазари.

Вижте втора част на видеото.