Deutsche Bank признава за войната за кадри

Джеймс фон Молтке, финансов директор на Deutsche Bank

15:50 | 27 януари 2022
Преводач: Силвия Грозева

Индустрията в момента се намира в състояние на война за кадри. Това се вижда в Европа и на Уолстрийт. Вие имате три десетилетия опит в индустрията. Как последната година описва мащаба и обхвата на конкуренцията на Deutsche в областта на кадрите?

Наистина е война за таланти, няма съмнение в това. Имаме натиск върху работната си сила по различни начини. Работим упорито, за да успеем да останем конкурентни в компенсирането на служителите си. Работим упорито, за да можем да останем чудесно място за работа и да предоставяме професионални възможности за служителите си. 

2021г беше много успешна за нас в привличането на служители за Deutsche Bank. Подемът ни има значение в тази война за таланти.

Решили сме да останем конкурентни. Да продължим да развиваме бизнесите си и това се отразява и на разходите ни, както се вижда, спрямо конкурентите ни.

Как овладявате разходите, след като трябва да плащате повече, за да останете конкурентни в тази среда?

Има абсолютен натиск върху базата на разходите. Това тримесечие беше един от факторите, който повиши леко разходите ни от предварителните прогнози. Като цяло резултатите от четвъртото тримесечие показват продължаване на дисциплината на фона на този натиск. И на фона на изключителните приходи, които успяхме да постигнем.

В бъдеще трябва да сме много внимателни и бдителни в управлението на разходната си база, не само за заплати, а при всички разходи. Смятаме да го направим.

Имаме амбициозни програми и колкото повече можем да постигнем в разходната си база, толкова повече гъвкавост си осигуряваме, за да успеем да останем конкурентни в тази война за таланти. Да останем конкурентни в компенсациите за нашите служители.