Светла Несторова: Растящата регулация в застраховането създава хаос за потребителя

Светла Несторова, главен изпълнителен директор на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, Бизнес среща, 20.11.2019

20:32 | 20 ноември 2019

В застраховането има всичко. Човек може да работи в тази област, независимо какво е завършил. В застраховането работят юристи, лекари, медицински сестри, маркетолози, математици, търговци. Тъй като то е една много сложна и комплексна дейност, непрекъснато правилата ни настигат, откриваме и създаваме практика ден след ден. Това каза Светла Несторова, главен изпълнителен директор на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп, в предаването “Бизнес среща” с водещ Таня Кръстева.

Като носител на приза Мениджър на годината за 2019, Несторова смята, че да бъдеш съвременен мениджър е невероятно интересно и много динамично преживяване.

„Да си мениджър сега означава, че в рамките на една година ти виждаш повече промени, отколкото нашите предшественици са срещнали в целия си професионален живот“.

Според Светла Несторова намирането и задържането на таланти е огромно предизвикателство.

„Това е сърцевината на всеки успех. В крайна сметка проектът и организацията са толкова добри, колкото са и хората ти. Намирането на хора е непрекъснато усилие. Вярваме, че хората се задържат от две неща - естеството на работата, която получават и начина, по който се отнасяме с тях", коментира още главният изпълнителен директор на Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп.

Тя разказа още за предизвикателствата в застрахователния сектор.

„Една от темите, които много силно излизат на дневен ред е предстоящият преглед на балансите по "Платежоспособност II". Новата регулаторна уредба на застраховането влезе в сила преди почти пет години и представляваше фундаментално различен подход към оценката на риска и финансовото здраве на застрахователните компании“.

За госта колкото повече нараства регулацията, за да се защити потребителя, толкова повече той се изгубва в цялата тази история.

„Успяхме да договорим с обществото истинския дневен ред на застрахователния сектор. Единственото, което остава е да се свърши работата", заяви Несторова.

Гледайте целия разговор във видеото.