Кои са най-новите тенденции в козметичната индустрия?

Габриела Палавеева-Роджерс, съосновател на GoBeauty, Бизнес среща, 31.10.2019

20:30 | 31 октомври 2019

В България има интерес към висококачествената козметика, но пазарът е много малък. Високооборотните продукти са по-лесни за продаване. Нашите продукти са доста луксозни и нишови. Това каза Габриела Палавеева-Роджерс, съосновател на GoBeauty, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Нашите продукти таргетират определен сегмент клиенти. До тези клиенти се достига по труден начин. Това са хора, които пътуват често в чужбина, имат достъп до много информация и са взискателни. Предлагането на такъв тип клиенти трябва да е прецизно, за да има ефект".

По думите ѝ най-новите тенденции са в т.нар. персонализирана козметика. "Тя е изработена за индивидуални нужди", обясни гостът.

Палавеева-Роджерс посочи, че през последните години онлайн продажбите се увеличават в бранша.

"В момента 50% от нашите продажби минават през онлайн канали. Хората се насочват към онлайн търговията, тъй като за тях е по-удобно".

Тя обясни защо не изнасят козметични продукти извън България. 

"Трудно е да продаваме продукти извън България, тъй като сме ексклузивни вносители на няколко големи бранда. Правата за продажба извън България са взети от други".

Палавеева-Роджерс говори за мобилното приложението GoBeauty.

"GoBeauty работи със специалисти в сферата на красотата, които могат да приемат заявки от краен клиент и отиват на избрана локация в определено време".

Вижте целия разговор във видеото.