Как изглеждат интелигентните решения на бъдещето?

Ангел Георгиев, основател и изп. директор на "Sappience", Бизнес среща, 15.10.2019

21:30 | 15 октомври 2019
Ангел Георгиев, основател и изп. директор на "Sappience". Снимка: Bloomberg TV Bulgaira
Ангел Георгиев, основател и изп. директор на "Sappience". Снимка: Bloomberg TV Bulgaira

Със "Sappience" сме на пазара от лятото на тази година и стартирахме с идеята да създаваме продукти, базирани на новите технологии, за да разработим бизнес приложения в софтуерния сектор, насочени към малки и средни предприятия (МСП) и големи корпорации. Това каза Ангел Георгиев, основател и изп. директор на "Sappience", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Тези иновативни софтуерни решения са ориентирани генерално към управлението на ресурсите на компанията - активи, машини, оборудване, хора, но и продукти, свързани с обслужването и работата с клиентите", уточни Георгиев.

"Целта на приложенията не е да заместват основните системи, които компанията използва. Таргетираме разпокъсани и неавтоматизирани процеси, покрити с нашите приложения, за да разширим мирогледа на клиентите в този аспект".

"Нашите клиенти могат да са от всяка една компания, но ние се опитваме да ги таргетираме както по индустрии, така и по хорозонтални процеси. При управлението на машините и оборудването ние се фокусираме върху такива със строителна, агротехника, както и с управление на машините в производството", подчерта гостът.

"Вече имаме един готов продукт, в процес на разработка сме на още два".

Ангел Георгиев сподели любопитната информация, че съществуват очакванията около 500 млн. приложения да бъдат създадени и използвани от бизнеса или крайните потребители в следващите 5-6 години, като тенденциите са около 60%-65% от тях да са написани върху low-code платформа.

"Ако искаш да си лидер в процес на иновиране, трябва да си по-смел".

Гостът смята, че предприемаческата система в IT сектора е може би една най-силните в момента. Според него обаче може би все още има консервативност по отношение на рисковете и на инвестициите.