Модните тенденции в бизнеса с бански костюми

Сандра Клинчева, съосновател на "More Noir", Бизнес среща, 23.07.2019

21:30 | 23 юли 2019
Сандра Клинчева, съосновател на "More Noir". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Сандра Клинчева, съосновател на "More Noir". Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В "More Noir" съвсем съзнателно избрахме създаването на бански, които са във високия ценови сегмент, тъй като намерението ни беше не просто за бански за един сезон, а те да бъдат като дреха, да са съчетаеми като боди с дънки или пола, например. Тази позиция е много по-широкоспектърна за дизайна и това ни позволи да позиционираме бранда по-високо и да работим с изключително добри материи, с ликра на първо място. Наша запазена марка е използването на естествена коприна. Това заяви Сандра Клинчева, съосновател на "More Noir", в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

"Марка в този сегмент се налага трудно. Обичайно брандовете в днешно време използват Instagram за реклама, но той работи по-добре за брандове от по-среден ценови клас. Потребителите на по-високия клас продукти обръщат повече внимание на шанса да пипнат, видят, усетят продукта и материите".

Първите ни клиенти бяха от САЩ, разкри Сандра Клинчева. "Разчитаме на помощта от големи мултибранд магазини, които ни изнасят и популяризират. В момента присъстваме на пазарите в Дубай, в Европа - в Англия, и в района на Средиземноморието - Монако, Монте Карло. Разбира се, и България", добави още тя.

Първоначално се финансирахме със собствени средства, сподели гостът. На въпроса как са спечелили журито на програмата за растеж на Endeavor – Dare to Scale, Клинчева спомена, че до това се е стигнало, благодарение на увереността и собственото познание за продукта.

"В този сезон освен бански започнахме да създаваме и дрехи, които не са категорично плажни, а по-скоро летни - идеята ни е брандът да се разрасне до широк спектър от летни дрехи".