Японците не говорят много, но държат на думата си

Елена Дречева, изп. дир. на Коника Минолта България, в Бизнес среща, 17.11.2017

21:30 | 17 ноември 2017
Автор: Кирил Петков
Елена Дречева, изп. дир. на Коника Минолта България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Елена Дречева, изп. дир. на Коника Минолта България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Японците не говорят много, но за сметка на това, когато вземат решение, държат на думата си и осъществяват обещаното, независимо от това какво им коства. Това каза Елена Дречева, изп. дир. на Коника Минолта България, в предаването "Бизнес среща" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Таня Кръстева. "С такива хора се работи по-скоро лесно".

"Коника Минолта е японска компания, но има централа, която отговаря за всички европейски държави, е в Германия. Първата ми среща с вицепрезидент на Коника Минолта, при откриването на първия клон в България, бе изпълнена с интересни моменти. През цялото време на срещата този вицепрезидент не показа нито една емоция. Чак след това, в имейл кореспонденция, буквално от две изречения, разбрах, че е останал доволен от постигнатия напредък за толкова кратко време".

Коника Минолта е третото ми дете, сподели Дречева. "Създаването на компанията тук, в България, стартира началото на 2005. За мен бе голямо удоволствие да виждам как се гради една компания от самото й начало - с увеличаването на състава й, с изграждането на структура, писането на процеси, процедури, въвеждането на IT системи, които да обслужват бизнеса. Така стартирахме и за много кратко време пробенихме пазарната ситуация в България в сектора, в който работим, преборвайки се с компании, които от доста време бяха на българския пазар". 

С романтика си спомням за този период, защото въпреки дългите часове прекарани в работа, виждаш бързото израстване на компанията и това ти доставя удоволствие, каза събеседничката.