Бил Гейтс има засилен интерес към здравеопазването и климатичните промени

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, „Бизнес старт", 25.10. 2021

11:48 | 25 октомври 2021
Обновен: 12:45 | 25 октомври 2021
Автор: Михаил Митев

Основателят на Microsoft Бил Гейтс спечели специалната награда „Предприемаческа книга на годината“ на Германската награда за бизнес книги с творбата си „Как да предотвратим климатичната катастрофа“. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов. 

В берлинския хотел Adlon той даде кратко интервю за редакцията на Handelsblatt, а видеопосланието му бе излъчено на тържествената церемония по награждаването на панаира на книгата във Франкфурт. Гейтс споделя, че е написал книгата, за да разшири познанието за това колко трудно е да се разреши проблемът с климата и че това все още е възможно.

 „Колкото повече внимание се отделя за това, толкова по-добре“, добавя още. Според него става въпрос за включване и на гражданите в мисията „Защото е необходимо тяхното потребление, техните гласове, тяхното разбиране, за да се постигне нещо много, много трудно: да преминем от глобални емисии от 51 милиарда тона CO2 на година до нулата“.

Гостът споделя, че е запитан дали не споделя страстта на другите милиардери, като Джеф Безос и Ричард Брнасън, към космическите пътувания, а съоснователят на Microsoft признава, че има други влечения. „Имам две големи страсти. Първата е глобалното здравеопазване, което включва прекратяване на тази пандемия и подготовка за следващата. Втората е изменението на климата. 

Целия разговор вижте във видеото. 

Още новини от света на технологиите четете на Investor.bg