Мъск вече не е сред поддръжниците на Тръмп

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 09.03.2018

10:57 | 9 март 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Мъск вече не е сред поддръжниците на Тръмп, макар че в началото бе един от неговите съветници. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

Мъск използва туит на президента Доналд Тръмп от сряда за търговския дефицит на САЩ с Китай като възможност да изрази разочарованията си от политиката на Китай към чуждестранни производители на автомобили и да попита дали администрацията на Тръмп  ще адресира проблема.

„Китай е призован да разработи план за намаляване на огромния търговски дефицит със САЩ с 1 милиард долара", написа в сряда Тръмп. „Нашите отношения с Китай са много добри и очакваме с нетърпение да видим какви идеи ще има. Трябва да действаме скоро!“.

"Смятате ли, че САЩ и Китай трябва да имат еднакви и честни правила за автомобилите? Това означава същите мита за внос, ограничения на собствеността и други фактори“, отговори Мъск, преди да опише митата за внос на Китай, политиката на собственост върху фабриките и техния ефект върху Tesla.

Повече вижте във видеото.

Още технологични новини четете на Investor.bg.