Comcast надмина очакванията

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Investor.bg, Бизнес старт, 25.01.2018

12:16 | 25 януари 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Приходите и печалбата на Comcast надминаха очакванията. Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Живка Попатанасова. 

Най-големият американски кабелен оператор компенсира намалението на клиентите си на телевизионната услуга с ръст в интернет бизнеса си. 

Американската компания за кабелна телевизия надмина очакванията на Wall Street, тъй като добавянето на клиенти на широколентов интернет и растежът в медийното ѝ поделение NBCUniversal ѝ помогнаха да компенсира третото поредно тримесечие със спад на броя на телевизионните абонати.

Кабелният оператор също така се възползва от допълнителни 12,7 милиарда долара, до голяма степен свързани с данъчните реформи в САЩ. Вследствие на новия данъчен закон Comcast ще върне още малко пари към акционерите, след като обяви и бонуси в размер на по 1 000 долара за над 100 000 служители през декември. Comcast обяви, че бонусите ще ѝ струват 171 млн. долара. 

Компанията също така увеличи тримесечния си дивидент с 21% до 76 цента на годишна база и заяви, че планира да изкупи обратно акции за най-малко 5 млрд. долара спрямо сумата от точно 5 млрд. долара през 2017 г.

Още технологични новини четете на Investor.bg.

Повече вижте във видеото.