Samsung с нови проблеми с батерии на смартфони

Технологичен коментар на Елена Кирилова, Investor.bg, 02.01.2018

12:16 | 2 януари 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Част от собствениците на Galaxy Note 8 твърдят, че не са могли да заредят или да включат телефоните си, след като батерията им е паднала – проблем, който се наблюдава и при други смартфони. Това каза технологичният редактор на Investor.bg Елена Кирилова в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"Въпреки че представители на Samsung се опитват да се справят с отделните случаи, говорител на компанията заяви, че фирмата е получила „много малък брой оплаквания, които могат да бъдат свързани с проблем със захранването“.

Представителите на компанията съветват засегнатите потребители да поискат смартфоните им да бъдат заменени. Тези, които не желаят подобна стъпка, могат да опитат специално зареждане, което предполага често включване и изключване от контакта.

Разбира се, това не е особено приятна задача, а сигурността и ефективността не са гарантирани, но могат да ви спасят от ходене до магазина. Междувременно, ако имате Galaxy Note 8, може би не е много добра идея да оставяте батерията на устройството ви да се изтощи напълно.

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Повече вижте във видето.