Скандалите около Uber търпят ново развитие

Технологичен коментар на главния редактор на Investor.bg Бойчо Попов, Бизнес старт, 19.06.2017

09:56 | 19 юни 2017
Снимка: Ore Huiying/Bloomberg
Снимка: Ore Huiying/Bloomberg

Американка дава Uber на съд за втори път след като първият иск, който беше за изнасилване, беше решен чрез извънсъдебно споразумение на стойност от около $3 млн. Сега същата жена, която е била изнасилена в Ню Делхи през 2014 от индийски шофьор, дава на съд компанията заради клевета и нарушаване на личната нарушаване на личната сфера.

Така обобщи в ефира на „Бизнес старт“ продължаващия казус около Uber, свързан със скандала за сексуално насилие, главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„След вътрешнофирмено разследване в американската компания се оказва, че мениджъри на Uber са получили незаконно документи за заключенията от медицинския преглед след изнасилването. След самия инцидент дейността на Uber в Индия бе временно прекратена", добави Попов.

„Кризата обхваща компанията от няколко месеца заради спорна корпоративна култура и предполагаеми нарушения. Също така през изминалата седмица стана ясно, че от Uber са уволнили над 20 мениджъри след вътрешнофирмени оплаквания. Обвиненията варират от различен вид тормоз до дискриминация и сексуални нарушения", каза още той.

Подробности по темата, както и други акценти от света на технологичните компании вижте във видеото: