Apple с нови хоризонти на развитие

Технологичен коментар на Бойчо Попов, Бизнес старт, 07.02.2017

09:37 | 7 февруари 2017
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Технологичният гигант Apple с нови хоризонти на развитие, солидният ръст на акциите на IBM, станал причина CEO-то на компанията Джини Ромети да получи рекорден по размерите си бонус. Това бяха само част от темите, които засегна главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването Бизнес старт с водещ Иван Нончев.

Главният изпълнителен директор на американския технологичен концерн IBM Джини Ромети ще получи рекорден бонус за постиженията си през 2016, след като през годината цената на акциите на компанията се изстреля нагоре с 21% - първият годишен ръст на акциите от 4 години насам. Бонусът на Ромети е в размер на $4,95 млн.“, обобщава Попов.

Главният редактор на Investor.bg също така коментира променящите се перспективи на развитие пред Apple, наложени на компанията от промените в пазарната обстановка на най-мащабния световен пазар – китайския. „Както показа последният фискален отчет на Apple, Китай, който е най-големия пазар, започва да изпитва трудности. Съвсем логично компанията поглежда към други пазари. Един от тях е Индия, като напоследък има доста спекулации, че компанията ще започна да произвежда iPhone в завод там“, коментира той, споменавайки и за казуса на технологичната компания, за който, изглежда, има надежда за решение – от доста време Apple неуспешно се опитва да получи разрешение от властите в Индия да продава смартфони втора ръка, докато сега тази точка е залегнала дневния ред на двустранните разговори.

Целият коментар вижте във видеото: