Технологичният сектор кипи от политическо напрежение

Технологичен коментар на Бойчо Попов в Бизнес старт, 31.01.2017

10:08 | 31 януари 2017
Обновен: 11:08 | 31 януари 2017
Автор: Кирил Петков
Протест при международното летище в Лос Анжелис LAX. Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg
Протест при международното летище в Лос Анжелис LAX. Снимка: Dania Maxwell/Bloomberg

Технологичният сектор кипи от политическо напрежение и нетърпение за сезона на отчетите. 

"Конфронтацията между Доналд Тръмп и Силициевата долина се задълбочава. Snap Inc. се доближава до своето IPO, което ще бъде първото голямо IPO за годината. Навлизаме в сезона на отчетите, като през тази седмица очакваме своите резултати да представят Apple Facebook и Amazone". Това каза главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

След като редица технологични предприемачи публично се обявиха срещу указа на новия президент, с който се  ограничават правата на гражданите от седем мюсюлмански страни за влизане в САЩ, сега стана ясно, че това е било само началото на конфронтацията между IT сектора и Белия дом, каза Попов.

Според Bloomberg администрацията на Доналд Тръмп е разработила нов проект за президентски указ, който ще преобърне напълно сега съществуващата система за разрешителни за работа, следователно и практиката, благодарение на която всяка година се назначават десетки хиляди служители от технологичните компании.

 Къде ще бъде листната Snap Inc.? Какви са приходите, очаквани от Apple и ще се обърнат ли тенденциите, на които сме свидетели към момента?

Още технологични новини четете на Investor.bg. 

Вижте целия коментар: