Британските власти разработват план за възстановяване на дългите полети

Лий Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 14.09.2021

15:10 | 14 септември 2021
Обновен: 15:21 | 14 септември 2021
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Тази сутрин европейските акции поевтиняват леко, а инвеститорите очакват данните за американската инфлация. Индексът Stoxx 600 се понижава, воден от минните акции, които компенсираха ръста на автомобилните и туристическите компании. Това каза пазарният анализатор Лий Ан Геранс от Bloomberg в Лондон. 

От думите на пазарния анализатор стана ясно, че авиокомпаниите са получили тласък след съобщение, че британското правителство се очаква да се приложи план за отваряне на международните полети.

"Тук в Лондон FSTE се понижава в очакване на речта на Борис Джонсън този следобед. Излязоха важни британски данни, които показват, че броят на наетите служители от компаниите се е увеличил над предпандемичните нива".

Към предстоящото отваряне на Уолстрийт. Американските фючърси остават стабилни преди данните за инфлацията по-късно, които могат да ни дадат повече яснота за намаляване на изкупуванията от Фед. Доходността по американските държавни облигации е без промяна, каза Лий Ан Геранс.

"При суровините - Акциите на минните компании поевтиняват в Европа, след като желязната руда бележи спад за пети ден с ограничението на производството в Китай, което надделя над търсенето".

"WTI поскъпва над 70 долара за барел, след като лошото време в САЩ се отрази на производството на петрол. Какво предстои: инвеститорите очакват данните за инфлацията в САЩ. По-късно Apple пуска нов продукт", каза Лий Ан Геранс.

Целия пазарен коментар може да видите във видеото.