Европейските акции се повишават днес

Спот индекса в долари на Bloomberg се понижи с 0.2%

15:54 | 21 юни 2021
Обновен: 15:54 | 21 юни 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Европейските акции се повишават, въпреки последните тревоги от по-агресивния тон на Фед. Stoxx 600 се повиши с около 0.3%, воден от материалите, потребителските стоки и технологичните акции. Търговецът на едро Wm Morrison Supermarkets поскъпна 32% след като отхвърли офертата на американската CD& R. Сродните му Tesco и J Sainsbury също поскъпнаха.

На политическия фронт в Швеция има драма, след като премиерът Стефан Льовен изгуби вота на доверие в парламента заедно с коалицията му на малцинството и шведските акции и валутата се понижиха. При облигациите доходността по 30-годишните американски облигации остана без промяна след като по-рано спадна под 2% за пръв път от февруари.

Спот индекса в долари на Bloomberg се понижи с 0.2%. Биткойн е на двуседмично дъно заради зачестяващите мерки срещу него в Китай. Петролът се задържа около $72 долара за барел след като преговорите на Иран със световните лидери за санкциите се провалиха. Иран току-що избра нов хардлайнер за президент.

Какво предстои - трейдърите внимателно ще следят проявите на членовете на Фед тази седмица, включително президентът на Фед Сейнт Луис Джеймс Булард по-късно днес.