Сега ли е моментът за инвестиции в Китай

Изпълнителният директор на Brookfield Asset Management Брус Флат, 13.01.2016

17:36 | 13 януари 2016
Автор: Investor.bg
Снимка: Kevin Van Paassen/Bloomberg *** Local Caption *** Bruce Flatt
Снимка: Kevin Van Paassen/Bloomberg *** Local Caption *** Bruce Flatt

Изпълнителният директор на Brookfield Asset Management Брус Флат в екслузивно интервю за Bloomberg за инвестициите в недвижими имоти, инфраструктура, възобновяеми източници и частни фондове. 

 

Брус Флат: Плануваме да инвестираме значителни ресурси и усилия в обучението на своите кадри в Китай през следващите 10 години. Китай е изключително привлекателна страна и може да допринесе много за развитието на света и бизнеса. В глобален мащаб през следващите 25 години това е перфектният момент за нас да продължим да насочваме средства за производство в страната. Ще инвестираме в повече човешки капитал и ще разширяваме дейността си. Въпреки скромния си опит досега резултатите показват, че усилията ни биват оправдани.

Ерик Шацкер: Относно опасенията около Китай – притесненията при разплащанията, международната търговия, вътрешното потребление като двигател на икономическия растеж. Това не ви ли притеснява?

Брус Флат: Това е тема на друг разговор. Казвам, че след пет или десет години, считано от този момент, ще е невероятна възможност да развиваш дейност в страната. Ще бъде чудесно да си там.