Петролът плъзна нагоре

Пазарен коментар на Дейвид Инглес, Бизнес старт, 25.07.2017

08:47 | 25 юли 2017
Автор: Кирил Петков
 Дейвид Инглес, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Дейвид Инглес, Bloomberg Хонконг. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

В Хонконг днес сесията бе вяла, може би с малко покачване. Пазарите се движат от финансовите, здравните и потребителските компании, а акциите на индустриалните и енергийните компании натежават в обратната посока. Съвсем скромно е покачването в търговията. Това каза пазарният анализатор Дейвид Инглес, Bloomberg Хонконг, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещи Живка Попатанасова и Иван Нончев. 

Междувременно петролът се покачи след новината, че Саудитска Арабия е готова да намали производството си, за да компенсира свръхпредлагането. 

След коментирате на ЕЦБ и очакването инфлацията да продължи да се покачва еврото се покачва с 0,1% спрямо долара

Като цяло обемите на пазарите са без промяна. Всички очакват решението на Фед, въпреки че малцина смятат, че ще има промяна на лихвените проценти. 

Облигациите се движат в тесни граници.

В Китай акциите се понижават. Като цяло пазарите се понижават, защото строителните компании отбелязаха големи отстъпления от позициите си. В същото време Индия отвори при нов рекорд на своите пазари от 9980 пункта, което е нов рекорд за тези пазари. В началото дори беше отворено дори над 10 000 пункта.