Dow е напът да спре най-продължителното си покачване

Пазарен коментар на Сю Кийнан, 28.02.2017

22:52 | 28 февруари 2017
Автор: Кирил Петков
Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Наблюдаваме спад при акциите, като акциите на по-малките компании се понижиха с най-много от месец насам, докато облигациите се покачиха заради предпазливостта на играчите. Това каза пазарният анализатор Сю Кийнан, Bloomberg Ню Йорк, впредаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Предпазливостта се усеща особено осезателно на пазарите, защото по-късно тази вечер, след няколко часа Донлад Тръмп ще направи първото си обръщение пред Конгреса като президент. Речта му ще бъде внимателно анализирана от Уолстрийт относно това което ще каже за намеренията си за разходи – до момента не разполагаме с подробности. Колко, кога и къде ще бъдат насочени приоритетно разходите на администрацията на Тръмп – това са основните въпроси, на които инвеститорите искат да получат отговори".

Индексът Russell 2000 – широк измерител на пазара – потъна с повече от 1%, а Dow е на път да преустанови най-продължителното си покачване от 30 години. Загубите набраха скорост, след като един от водещите американски юристи заяви в телевизионно интервю, че ще е „много трудно“ да се промени настоящата данъчна система. Пазарът се покачваше отчасти, заради оптимизма, че администрацията на Тръмп ще въведе данъчно отстъпки за големите компании.

Вижте целия коментар: