UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Продажбите на смартфони ще се върнат към растеж през 2021 г

Никола Балов, технологичен блогър, UpDate, 16.01.2021

20:02 | 16 януари 2021
Автор: Николета Рилска

Очаква се през 2021 г. да има ръст на продажбите на пазара на смартфони. Производителите ще се върнат към по-светлите си години, предстои да видим дали ще има интерес към техните флагман устройства, генериращи най-големи печалби, или потребителите ще се насочат към по-достъпни модели. Това заяви Никола Балов, технологичен блогър, в предаването “UpDate” с водещ Елена Кирилова.

Балов отбеляза, че очаква през 2021 г. да има все по-голямо развитие и по отношение на 5G технологията, внедряването ѝ в смартфоните и достъпността на тези модели на пазара.

Друга тема, която блогърът коментира, е премиерата на новите Galaxy устройства на Samsung.

Според него един от най-интересните ходове на компанията в въвеждането на писалката Stilus S при Galaxy S 21 Ultra - най-скъпият модел.

“Това е ход, който трябва да наблюдаваме, защото със сигурност означава нещо и някаква промяна в портфолиото на компанията”.

По думите на Балов решението на Samsung, което последва това на Apple, да не се включват зарядни и слушалки в кутията на смартфоните е очаквано и разумен ход, ако е начин да се спести от цената за сметка на повече възможности на модела.

По отношение на прогнозите, че Huawei ще отпадне от топ шест на производителите на пазара на смартфони заради санкциите на САЩ Балов отбеляза, че вече има компании, които започват да се възползват от трудностите пред китайското дружество.

Според госта не е ясно доколко Honor може да се конкурира с Huawei след отделянето си от компанията. Той прогнозира, че Honor може също да се насочи към по-висок клас модели, генериращи по-голяма печалба, както и да пусне устройства с технологии и чипове, които са забранени от САЩ за използване от Huawei.

Целия разговор вижте във видеото.

Видеа с всички гости на предаването “UpDate” гледайте тук.