UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автор и водещ: Елена Кирилова

Нова платформа от България ще среща творци с бизнеси, с които да работят

Итън Стоилов, основател на OTTO, “UpDate”, 10.12.2023 г.

20:05 | 10 декември 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Българска платформа цели да срещне на едно място различни творчески личности и бизнеси, с които те биха могли да работят. Услугата носи името OTTO и в средата на 2024 г. планира да навлезе и на чуждестранни пазари. Това разкри основателят на платформата Итън Стоилов в предаването “UpDate” по Bloomberg TV Bulgaria с водеща Елена Кирилова.

„Идеята на платформата е артисти от цял свят да бъдат събрани в нея, а не да се промотират в Instagram, Facebook, от приятел на приятел“, посочи Стоилов.

През услугата артистите от различни области ще намират работа, а компаниите, с които те работят (кастинг агенции, рекламни, модни агенции и други), ще могат по-лесно да откриват точните за тях хора.

„Всеки от потребителите си прави профил, създава собствено портфолио, с което след това може да кандидатства на кастинги и да го предлага на компании“, коментира Стоилов, допълвайки, че предстои добавянето на още функции. „Предвидили сме и галерии, така че скултпорите да могат да излагат и продават своите произведения. За музиканти подготвяме начини да се промотират, да могат да кандидатстват за чуждестранни фестивали и чуждестранни проекти...“

Опцията за продажби в платформата ще е стъпка към превръщането ѝ в „голям пазар и една много голяма общност“, посочва основателят на OTTO. По думите му компанията се прицелва към глобалния пазар. Първите чуждестранни пазари, към които отправя поглед, са Южна Корея и Дубай, предвид добре развитата развлекателна индустрия на тези пазари.

Как OTTO ще се бори с конкуренцията на тези големи пазари? Как е създадена платформата? Как ще се финансира в бъдеще компанията?

Целия коментар гледайте във видеото.

Всички гости на предаването "UpDate" може да намерите тук.