UpDate

Събота и неделя от 19:30 часа
Автори и водещи: Елена Кирилова и Бойчо Попов

Удължаванета на живота на електронните устройства като бизнес-идея

Антонио Христов, Chromebook.bg, в UpDate, 25.06.2022

20:12 | 25 юни 2022
Обновен: 23:02 | 25 юни 2022
Автор: Галина Маринова

Привличането на финансиране е дълъг процес и нетуъркингът е основна част от него. По време на този процес е важно да не забравяш, че трябва да се грижиш и за клиентите си и да развиваш продукта си. Не можеш да влагаш цялото си време в усилия за набиране на средства. Това каза Антонио Христов, Chromebook.bg, в предаването UpDate на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Бойчо Попов. 

"Появявахме се на всички възможни събития и разговаряхме с възможно най-много хора. Дори се появявахме на събития, на които не би трябвало да бъдем. Парти-крашнахме една закуска на инвеститори и там намерихме хора, които желаеха да инвестират в нашата компания".

Проектът CloudReady, една от първите крачки на предприемачът Антонио Христов, се случва след сливането на британска и американска компании, като и двете компании правят едно и също - разработват опареационни системи, "които могат да се сложат на един старт лаптоп и да го превърне в бърз и сигурен Chromebook".

"Опареционната система се опитва да предостави всички плюсове на Chrome OC, само че на стари устройства, включително и мерките за сигуронст, например вградената антивирусна система, която никога не е била хаквана. Можем да ги предоставим на по-стари устройства". 

Какъв е пътят на предприемача от адвокатската кариера до света на стартъпите и IT бизнеса, който успява да се слее с единствения си конкурент в света - американската Neverware, а след това да бъде закупена от Google? Вижте във видеото. 

Всички гости на предаването "UpDate" може да гледате тук.