Алтерко има място на капиталовия пазар в България

Ангел Рабаджийски в InvestOr, 24.07.2016

10:00 | 25 юли 2016
Обновен: 14:40 | 25 юли 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Иновативна компания като Алтерко има заслужено място на капиталовия пазар в България. Това заяви в предаването InvestOr по Bloomberg TV Bulgaria c водещ Димитър Вучев изпълнителният директор на ИП Карол Ангел Рабаджийски. Карол е посредник по предлагането на IT компанията.

„Това е много интересна технологична компания. Не е традиционна аутсорсинг компания, каквито са повечето в България. Дружеството оперира и на съседните пазари – Румъния, Сърби, Македония, както и в няколко азиатски страни. Средствата от IPO-то ще бъдат насочени към развитие на продуктите на компанията“, посочи Рабаджийски.

По думите му голяма част от разплащанията чрез мобилен телефон минават през система, разработена от Алтерко. „В това число влизат и плащанията за паркиране в зелена и синя зона в 10 града в България. Голяма част от приходите на компанията се генерират именно от подобни разплащания“, отчете изпълнителният директор на ИП Карол.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев представи движението на петролните запаси в САЩ и връзката им с цената на черното злато. Той отчете спада на наличните запаси от месец май насам, която е в пряка корелация със скока на цените до близо 50 долара за барел.

Двете части на InvestOr може да видите тук: