Вълков: SEE Link e една приятна изненада

Петко Вълков, InvestOr?, 10.04.2016

13:45 | 11 април 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Лично за мен платформата SEE Link e една приятна изненада от страна на ръководителите на българския фондов оператор. Това заяви в предаването InvestOr? По Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ Петко Вълков.

По думите на Вълков чрез новата платформа се целят два ефекта – по-лесен достъп на родните инвеститори до други пазари в региона и елиминиране на част от недостатъците на българската сетълмент система. „Разходите и рисковете са ограничени, докато потенциалът е много голям“, коментира той.

Според главния изпълнителен директор на „Конкорд Асет Мениджмънт“ SEE Link ce появява в момент, в който борсовите оператори по света отчитат все по-малки приходи от търговията с акции. Фокусът е насочен към деривативните инструменти.

Коментар по темата направи и портфолио мениджърът в УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт Гено Тонев. По думите му новата платформа прави региона по-забележим на европейската и световната сцена. „Ако очакваме някакви по-сериозни положителни тенденции, то ще бъде, защото България ще бъде забелязана от много от по-големите европейски и не само инвеститори“, отбеляза Тонев.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият Димитър Вучев коментира движението на трите основни индекса в България, Македония и Хърватия – SOFIX, MBI 10 и CROBEX. Положително впечатления за последните 15 месеца прави движението на Македонската борса, която въпреки политическите неуредици в страната е с най-силно представяне сред трите борси.

Повече може да видите в двете видеа: