Стартъпите ca в основата на дигиталната трансформация

Юлиян Маслянков, управител на TBI Info, в Invest/Or? 27.03.2016

14:49 | 28 март 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Юлиян Маслянков, управител на TBI Info. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Юлиян Маслянков, управител на TBI Info. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основната причина за дигиталната трансформация е появата на все по-агресивни малки играчи, които виждат свободна ниша и веднага се опитват да я заемат, защото природата на търпи празни пространства. Тези играчи доста брутално на моменти, нарушавайки съществуващи регулации, правила или принципи, без обаче да прескачат закона, се опитват да завземат нови позиции. Старите играчи са принудени да се защитават от това и също поглеждат в тази посока.

Tова заяви в предаването Invest/Or? по Bloomberg TV Bulgaria управителят на TBI Info Юлиян Маслянков. Според него тероризмът и Ислямска държава не биха могли на този етап да заплашат дигиталната икономика в глобален план.

„Аз лично съм силно скептичен, че това ще се случи скоро време“, сподели той.

Коментар във връзка със ситуацията на борсите след атентатите в Брюксел направи трейдърът Йордан Кирилов. По думите му случилото се в столицата на Белгия по никакъв начин не е повлияло зле на пазарите. Що се отнася до силния спад на британския паунд през седмицата, Кирилов посочи, че причините за това движение са две – предстоящият референдум на Острова за или против Brexit и засилването на щатския долар.

В рубриката „Актив на седмицата“ водещият на предаването Димитър Вучев направи паралел между четирите основни борсови индекса на Стария континент – паневропейския Stoxx 600, британския FTSE 100, френския САС 40 и германския DAX.

Тенденцията на движение на измерителите от началото на годината е сходна, но впечатление прави по-силния ръст на FTSE, който до голяма степен се дължи и на реториката в контекста на Brexit.

Вижте повече в двете видеа: