Клуб Investor

Събота, 20 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Българският рекламен пазар расте с устойчив темп

Янис Манакос, собственик на рекламната агенция J.Walter Thompson – София, в предаването Клуб Инвестор, 25.06.2016

14:35 | 27 юни 2016
Автор: Investor.bg
Янис Манакос, J.Walter Thompson – София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Янис Манакос, J.Walter Thompson – София. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Гръцкият рекламен пазар е по-напреднал от българския, но рекламният бизнес в България расте с устойчив темп. Общият телевизионен бюджет в Гърция спадна до 120 млн. евро през 2014, докато в България този бюджет е постоянен и нараства с бавен, но устойчив темп. Това каза Янис Манакос, собственик на рекламната агенция J.Walter Thompson – София и издателство "Атика Медия България", в предаването Клуб Investor с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му много хора се пренасочват от книжните издания към дигиталните медии. „Опитваме се да изграждаме сайтовете си във фейсбук, за да задържим нашите читатели“, каза той. В момента е добър момент за инвестиране в дигиталния бизнес. Повечето бюджети се прехвърлят от традиционните към дигиталните медии. Ръстът на телевизията достига 10-15%, докато дигиталните медии нарастват с 400%.

Гръцките компании, които избягаха по време на кризата в България, достигат около 3-4 хил, коментира още Манакос ситуация в Гърция и пренасянето на бизнеса на гръцки компании в България. 

Вижте целия разговор тук: