Германско разследване откри нередности при Renault

Германското Министерство на транспорта внася резултатите от разследването

16:38 | 22 април 2016
Автор: Иван Николов
Коли на Renault SA по време на автосалона в Женева, 1 март 2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg
Коли на Renault SA по време на автосалона в Женева, 1 март 2016. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Разследване, водено от германските власти за емисиите на дизеловите автомобили след избухване на скандала с VW откри нередности при френския производител Renault, съобщи АФП, цитирайки източник в правителството в Берлин.

Според същия източник германските марки Audi, Porsche, Opel /GM/, Mercedes /Daimler/ и Volkswagen ще трябва да изтеглят около 630 000 коли в Европа заради проблеми с нивото на емисиите парникови газове.

Германското Министерство на транспорта внася резултатите от разследването в петък следобед /22 април 2016/. Запитани от АФП, Renault не пожелаха да коментират.

Германският автопроизводител Volkswagen и американските власти се договориха по общите условния на обезщетението на собствениците на около 600 000 автомобили, засегнати от манипулирането на данни за емисиите, стана ясно в сряда /20 април 2016/, съобщи Die Welt. Според вестника компанията ще плати по 5000 долара на всеки собственик, чиято кола е сред тези, за които се установи, че не показват реалните нива на вредни емисии.

Вижте какви модели бяха показани на автосалона в Женева през март 2016.