Ice Cube: Доналд Тръмп е това, което американците обичат

Световноизвестният рапър говори ексклузивно пред Bloomberg за вижданията си за Доналд Тръмп

15:22 | 14 април 2016
Автор: Александра Попова
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Имаш ли мнение за Доналд Тръмп?

Доналд Тръмп е това, което американците обичат. Той е това, което американците искат да бъдат – богати, силни, с характер тип „прави каквото си искаш“, „говори каквото си искаш“, „бъди какъвто искаш да си“. Точно това е и американската мечта. Той изглежда като шеф пред всички, а американците обичат да имаш шеф. Това е неговата харизма според мен. Дали мисля, че ще направи нещо, за да помогне на бедните или на тези, на които им е тежко? Не, защото той е богат бял мъж. Каква връзка може той да има с тях? И винаги е бил богат. Да си богат не те прави непременно лош, не казвам това, а просто че ситият на гладния не вярва.

Преди Тръмп да се кандидатира за президент преди четири години той беше сред лидерите на движението за месторождението, а именно той шумно говореше как президентът Обама не е е легитимен, защото е роден в Кения. Много хора възприеха това за расистко. Чувстваш ли се така?

Мен още ме е яд, че Тръмп унищожи USFL. Това беше готина лига, особено за лятото, но както и да е. Не, той ми звучеше откачен тогава. Едно е да повдигнеш въпроса, но когато получиш отговора продължаваш напред. Да продължаваш да дъвчеш локума и да лъжеш, че пращаш следователи да разнищват въпроса са черти на човек, който не може да си признае, че греши.