България е сигурна дестинация за туризъм

Министърът на туризма Николина Ангелакова: България е трета в Европа по брой открити артефакти – над 40 000

14:22 | 2 април 2016
Автор: Кирил Петков
Снимка: Velko Angelov/Bloomberg
Снимка: Velko Angelov/Bloomberg

България е сигурна дестинация, която си струва да се посети. Страната е място, което има всичко - море, планини и впечатляващо културно наследство, каза пред CNN министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщава Investor.bg.

В интервюто, което вече беше излъчено по CNN, Ангелкова отговаря на въпроси, свързани с предимствата на България като туристическа дестинация и отражението на глобалната сигурност и имигрантската вълна върху сектора у нас.

Български министър сeдна на горещия стол в ежедневното предаване за икономика и политика на СNN Quest Means Business. Министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в САЩ, е получила покана за участие в едно от най-рейтинговите предавания на глобалната медия.

Тя говори свободно на английски език и убеждава зрителите, че страната ни е сигурна дестинация, която си заслужава да бъде посетена, предава Агенция "Фокус".

"Ние искаме да продаваме дестинация България като място, което има всичко – море, планини, богатство от природни ресурси, впечатляващо културно и историческо наследство. Трети сме в Европа, след Италия и Гърция, по брой на откритите артефакти – над 40 000. А и българите сме изключително гостоприемни", отбелязва тя по време на интервюто.

Водещият Ричард Куест насочва вниманието на зрителя и към специалния подарък, който получи от българския министър – ръчно изработена дърворезба с хлопатар. Медният звънец беше поставен на почетно място в библиотеката в прочутото нюйоркско студио.

Quest Means Business е едно от най-рейтинговите на CNN. То се занимава с актуалните теми в световната политика и икономика.

Събеседници на обявения за един от 7-те топ журналисти в света, Ричард Куест, са били както главни изпълнителни директори на световни корпорации като Джефри Каценберг DreamWorks и бившия изпълнителен директор на Ford Алън Мълали, така и водещи политически фигури, сред които британският премиер Дейвид Камерън, изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и бившият председател на Европейския съюз Жозе-Мануел Барозо и др.