Този стартъп търси финансиране, за да се превърне в Uber на бизнес пътуванията

Blacklane вече набра 25 милиона евро от създаването си през 2011 г.

15:06 | 6 октомври 2015
Обновен: 15:10 | 6 октомври 2015
Този стартъп търси финансиране, за да се превърне в Uber на бизнес пътуванията

Blacklane GmbH, базирана в Берлин компания, предлагаща услуги за пътувания и разполагаща с 200 души персонал, води преговори за набирането на финансиране с цел да увеличи персонала си, да стартира повече корпоративни партньорства и да се разрасне на нови пазари, за да се конкурира с компании за споделени пътувания като Uber.

Blacklane свързва пътуващи с професионални шофьори чрез мобилно приложение и уебсайта си. За разлика от Uber, който разчита на частни шофьори, Blacklane свързва хора, които пътуват по бизнес, с лицензирани шофьори, използвайки свободния капацитет на компании за висококласни превози. Клиентите могат да резервират пътуването си при фиксирана цена от 1 час до 1 месец предварително. Blackline не разполага със собствени автомобили.

От създаването си през 2011 г. компанията е набрала около 25 милиона евро финансиране и сега води преговори с инвеститори за набирането на още капитал, каза нейният главен изпълнителен директор Йенс Волторф в интервю в Берлин. Blacklane вече работи в около 200 града в 50 държави и планира да отвори първите си офиси извън Германия в Сингапур и САЩ през следващите месеци, допълни Волторф.

Главният изпълнителен директор каза още, че приходите на компанията растат с по около 20% на месец и тя трябва да излезе на печалба през 2017 г.