Създателят на Бурдж Халифа ще построи 2 квартала за $21 млрд.

Emaar Properties PJSC започва продажбите на The Heights Country Club, комплекс с площ 81 млн. кв. м, оценен на 55 млрд. дирхама

15:00 | 29 февруари 2024
Автор: Зайнаб Фатах
Източник: Bloomberg L.P.
Източник: Bloomberg L.P.

Базираният в Дубай строителен предприемач, известен най-вече с работата си по най-високата кула в света, отделя 96 млрд. дирхама (21 млрд. долара), за да построи два луксозни квартала в града и да се възползва от процъфтяващия пазар на недвижими имоти.

Emaar Properties PJSC започва продажбите на The Heights Country Club, комплекс с площ 81 млн. кв. м, оценен на 55 млрд. дирхама, се казва в изявление на компанията. Жилища се предлагат и в Grand Club Resort, проект за 41 млрд. дирхама, който ще се простира на 60 млн. кв. м и ще включва уелнес курорт.

Фирмата не разкрива броя на жилищата в новите проекти, които ще включват луксозни вили и градски къщи, нито кога планира да завърши строителството. Общата стойност на проектите, възлизащи на 21 млрд. долара, е по-висока от стойността на проекта на Emaar в центъра на Дубай.

Очаква се новите разработки значително да увеличат продажбите и рентабилността, заявиха от фирмата. Компанията, която построи небостъргача Бурдж Халифа, е сред строителните предприемачи, които стартират нови проекти в Дубай, който се превърна в един от най-горещите пазари на недвижими имоти в света.

Нарастването на търсенето е подпомогнато от притока на хора от цял свят и помогна на града да обърне тенденцията на дългогодишен спад - цените достигат рекордни стойности, въпреки че лихвите по ипотечните кредити са най-високите от две десетилетия насам.

По-рано този месец стотици купувачи се наредиха на опашка през нощта пред офисите на друг строителен предприемач - Nakheel PJSC, за да получат шанс да закупят повече от 500 луксозни жилища на брега. През ноември около 800 жилища в нов жилищен комплекс в Дубай бяха разпродадени за няколко часа, което донесе 844 млн. долара на фирмите, подкрепящи проекта, включително Aldar Properties PJSC от Абу Даби.