Здравеопазването ще привлича инвеститорски интерес през 2016

Ендрю Съливан, Haitons Int.Securities

10:54 | 3 декември 2015
Автор: Иван Николов
PET скенер на GE в онкоцентър в Хонконг, 3/11/2015. Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg
PET скенер на GE в онкоцентър в Хонконг, 3/11/2015. Photographer: Xaume Olleros/Bloomberg

Ендрю Съливан, Haitons Int.Securities прогнозира запазване на натиска в енергетиката и на интереса на инвеститорите в здравеопазването. Съливан говори в студиото на Bloomberg в Хонконг на 3 декември 2015.

 

Би трябвало да се тревожим за други неща през 2016. Знаем, че наближава вдигането на лихвите, хората се изнервят. Какво мислите?

2016 би трябвало да бъде интересна година. Икономиката ще се развива и пак ще има проблеми, ще има сектори, които хората ще харесват и такива, които няма да търсят.

Енергетиката ще остане под голям натиск. Здравеопазването в Китай обаче и вероятно в много други страни ще бъде все привлекателен сектор за инвестиции. Защото имаме застаряващо население. Хората се тревожат повече от личното си здраве или възрастта.

Това ще бъде интересен сектор.

Предполагам, че несигурността ще е на същото ниво, както тази година. Интересното от търговска перспектива е, че обикновено по това време на годината фондовете започват да маневрират и да се позиционират за следващата година.

Но понеже Фед не помръдна през септември, никой не е готов да направи някакво движение и иска да знае какво да очаква догодина.

Докато Фед не направи нещо.

Защо? Стори ми се интересно какво каза губернаторът на Ню Йорк за финансовите пазари. "Фед лъже пазарите", каза той.

Най-голямата лъжа бе през септември, когато Фед каза, че ще вдига лихвите. Докато не направят нещо, хората и фондовете също няма да предприемат действия.