Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Еуфорията на пазара е сигнал за задаваща се корекция

Павел Бандилов, изпълнителен директор на БПД Индустриален ФНИ АДСИЦ, Светът е бизнес, 03.02.2021

21:02 | 3 февруари 2021
Обновен: 21:34 | 3 февруари 2021
Автор: Николета Рилска

Пазарът започва да навлиза в по-приповдигната фаза, която се наблюдава в по-късен етап от развитието му, преди да настъпи корекция или той да обърне посоката. Това заяви Павел Бандилов, изпълнителен директор на БПД Индустриален ФНИ АДСИЦ, в предаването “Светът е бизнес” с водещ Ивайло Лаков.

Бандилов коментира ситуацията около акциите на GameStop, които поскъпнаха с няколкостотин процента, след като дребните инвеститори поведоха битка срещу хедж фондовете, заложили на къси позиции. 

“Случващото се не носи нищо на пазара, още повече стойност, без значение как я измерваме. Чисто психологически това не помага за правилното поведение на инвеститора, защото тези ръстове и спадове не са устойчиви и стабилни, за да може да управляваме портфейла си”.

Според експерта решението на Robinhood да забрани търговията с определени акции остава неразбрано. 

"Начинът, по който търговията беше спряна, удари малките инвеститори. Когато имаме такава ситуация, малко или много остава впечатлението, че взимаш дадена страна", отбеляза той.

Бандилов препоръча насочването към акции на компании, които имат фундамент, въпреки че вероятно няма да донесат такава доходност на инвеститорите.

“Най-важното нещо за един инвеститор е да може да спи спокойно. Ако движенията ти носят твърде много адреналин, това няма да способства за дългото ти оставане на пазара”.

“Това, което всички очакват, е да видим как пазарът ще се развива след коронавируса”, отбеляза Бандилов.  

Целия разговор вижте във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “Светът е бизнес” гледайте тук.