Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Излизането на Великобритания от ЕС би означавало край на четирите свободи

Стоил Моллов, преподавател по европейски конституционализъм, и Веселин Паунов, журналист, в предаването Светът е бизнес, 21.07.2016

22:04 | 21 юли 2016
Автор: Investor.bg
Стоил Моллов, преподавател по европейски конституционализъм, и Веселин Паунов, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Стоил Моллов, преподавател по европейски конституционализъм, и Веселин Паунов, журналист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Излизането на Великобритания от ЕС би означавало край на четирите свободи - основни стълбове на европейската интеграция. Докато не бъде финализирана процедурата по напусне на ЕС, не би трябвало да има промени не само за българската общност, но и за гражданите на държавите членки на ЕС. Това каза Стоил Моллов, преподавател по европейски конституционализъм, в предаването „Светът е бизнес“ с Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Самата Тереза Мей винаги е поддържала виждането, че задействането на чл. 50 от Лисабонския договор следва да се случи от началото на 2017, но цитирайки материал на BBC Моллов коментира, че има мнения да се изчака както президентския вот във Франция, така и общите избори в Германия, за да не стане Brexit лост в съответните изборни кампании. 

Въвеждането на визови ограничения ще бъде много трудно, коментира и журналистът Веселин Паунов. Според него новият министър-председател на Великобритания Тереза Мей следва добър ход, опитвайки се да поддържа добри двустранни отношения с движещите сили в Европа.

Вижте повече във видеото: