В дигитализацията аматьорският спорт ще последва професионалния

Антон Ценов и Николай Андонов в lnvestbook, 29.08.2016

22:21 | 29 август 2016
Автор: Кирил Петков
Антон Ценов и Николай Андонов, Join The Players. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Антон Ценов и Николай Андонов, Join The Players. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашата цел е да развие спортът като цяло. Вярваме, че това така или иначе ще се случи.Това казаха Антон Ценов и Николай Андонов от Join The Players, стартъп за иновативна видео система за заснемане на спортни събития, в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Димитър Вучев. 

"В момента сме се концентрирали върху мини футбол. Снимаме целите мачове и автоматично генерираме кратки видеа с най-интересните моменти. Мини футболът е може би най-популярният спорт в света", обясниха гостите. По думите им "целият свят се дигитализира" и аматьорският спорт ще последва професионалния:

"Следващата стъпка на аматьорско ниво е автоматични репортажи и автоматична статистика. Това го има на професионално ниво, но го няма на аматьорско. Ние решихме да го направим. Когато започнахме, го нямаше никъде по света. Сега има вече конкуренти, но са на нашето ниво. Няма доминиращи".

"В България пазарът е много малък, но ние го ползваме, за да видим кое как работи", казаха предприемачите. "В момента излизаме на пет европейски пазара - Гърция, Полша, Германия, Испания, Португария".

"Планираме да набираме по-голям капитал в началото на другата година, защото в началото идеята бе да построим продукт, да валидираме, че има хора, които да искат да го купуват. В момента това е факт. Имаме изключително голяма потребителска ангажираност. Вече построихме продукта така, че да изглеждаме наистина добре. Започваме разрастване в Европа и напролет ще ни трябват доста пари, за да залеем, колкото се може по-голяма част от света с нашия продукт".

Вижте целия коментар: