Изграждането на работодателската марка е ключ към успеха

Брет Минчингтън, изпълнителен директор на Employer Brand International, Investbook, 25.03.2016

20:50 | 25 март 2016
Обновен: 08:36 | 26 март 2016
Автор: Investor.bg
Брет Минчингтън, изпълнителен директор на Employer Brand International. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Брет Минчингтън, изпълнителен директор на Employer Brand International. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

При изграждането на работодателски бранд важното е да успееш да промениш мисленето, така че да имаш лидери, които да разберат концепцията, да изживяват създаването на продукта и по този начин да бъдат по-ефективни. Това каза Брет Минчингтън, изпълнителен директор на Employer Brand International, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

За изграждането на работодателска марка една по-голяма компания харчи средно по $5000 и нагоре, докато една по-малка – между $2000 и $5000.

Изграждането на успешен работодателски бранд може да бъде постигнато и без наличието на голям бюджет, посочва още световноизвестният експерт, давайки пример с една от големите банки в Австралия, която отчита много по-добри резултати спрямо някои компании с големи инвестиции в тази посока.

Най-добрият начини за изграждането на работодателска марка без наличен бюджет е въвличането на служителите в това, което правят.

Нека разберат концепцията, дайте им инструментите, историята и контекста. Нека служителите да са свързани, защото добрите хора изграждат също добри. Така че изграждането на цялата култура помага за резултатите. 

Брет Минчингтън беше лектор на първия в България MasterClass по Employer Branding, по време на който бяха представени най-новите световни тенденции и добри практики при изграждането на работодателската марка, ролята на технологиите и социалните мрежи. Партньори на събитието бяха Rabota.bg, част от медийната група Investor.bg. Като бранд Rabota.bg има за цел да предостави на утвърдени компании, както и на тепърва стартиращи своя бизнес фирми, възможност да създадат свой работодателски профил в сайта, където да публикуват новини относно постиженията на своята компания, както и на възможностите за растеж и развитие на служителите в България. 

Вижте целия разговор във видеото: