FinAnalytica ще увеличава екипа си в София

Иван Митов, ръководител на Отдела за количествена разработка в компанията, в Investbook, 16.03.2016

20:54 | 16 март 2016
Автор: Севделина Илиева
Иван Митов, ръководител на Отдел за Количествена разработка във FinAnalytica. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Иван Митов, ръководител на Отдел за Количествена разработка във FinAnalytica. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

След сливането си с BISAM, FinAnalytica планира да разшири и увеличи българския си екип. Това заяви Иван Митов, ръководител на Отдела за количествена разработка във FinAnalytica, в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria.

Той коментира сделката, при която Фондът за рисков капитал NEVEQ излезе от българско-американската фирма за оценка на финансовите рискове FinAnalytica и на неговото място влезе BISAM. Митов обаче отказа да даде подробности за цената.

BISAM стартира преди 16 години като френска компания и впоследствие се превръща в глобална. В последните години се разширява към Северна Америка, където пазарът е много голям.  

По думите му това, което отличава платформата от останалите, е патентованият модел за оценка на риска при евентуални екстремни скокове на пазарите. Той поясни също, че BISAM измерва какво се е случило в миналото, а системата на FinAnalytica дава оценка за риска за следващ период. Според него пазарът търси по-скоро акуратен начин за оценка, отколкото комплексен. 

Вижте целия разговор във видеото: