Нужна е гъвкавост и динамика на образованието при четвъртата индустриална революция

Огнян Траянов, собственик на ТехноЛогика, Investbook, 02.05.2017

21:22 | 2 май 2017
Автор: Кирил Петков
Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и на ТехноЛогика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и на ТехноЛогика. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образователната система на четвъртата индустриална революция изисква много голяма гъвкавост, много голяма динамика и трябва да се устремим към нея. Това заяви председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и собственик на „ТехноЛогика“ Огнян Траянов в предаването Investbook с водещ Димитър Вучев. Траянов ще бъде един от лекторите на шестото издание на международната конференция „Образование и бизнес“, организирана съвместно от Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria, която ще се проведе на 10 май.

„Ще покажем един наш проект, в който инвестираме вече 5 години, за създаване на Детски център за наука и технологии“, посочи Траянов.

По думите му става въпрос за интерактивен център, чиято първа експозиция ще бъде насочена към това да събуди интерес у децата към науката, технологиите, инженерството и математиката, както и да се повиши качеството на образованието чрез вече действащи модели. Според Траянов добрите подходи трябва да бъдат разпознати и добре стимулирани, като бизнесът също трябва да се ориентира бързо и да предложи модел и решения за генерирането на добра практика.

Вижте целия разговор в следващия видео материал: