Всеобхватните ползи от образованието в интернет

Иван Цукев, основател на Aula.bg, Investobook, 27.02.2017

20:30 | 27 февруари 2017
Снимка: Bloomberg TV България
Снимка: Bloomberg TV България

Какво е онлайн образование и има ли то почва у нас? Темата коментира основателят на платформата за онлайн курсове Aula.bg Иван Цукев в предаването Investbook с водещ Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria.

„Нашата платформа, която е изцяло онлайн, се занимава с компютърни обучения – познатият софтуер, с който повечето специалисти работят – Photoshop, Autocat и Office пакета например. Стремили сме се да има обучения по всички софтуери, които използваме на ежедневна база, така че хората наистина да работят по-ефективно“, представи основното поле на дейност на платформата гостът в студиото.

Какви са ползите от образованието в интернет? „Първата ключова полза е свободата във времето, а втората е да имаш избор от преподаватели, какъвто много трудно можеш да постигнеш в класическите курсове“, заявява Цукев. Фактор е и свободата на местоположението. „Това, което сме установили, е, че много хора от малки населени места изобщо нямат възможност да пътуват до големите градове, където се провеждат курсове. За тях това е страхотно предимство“, допълва още основателят на Aula.bg

“Ние пробихме на пазара, правейки нещо по-различно от университетите, където все още има един малко по-различен начин на мислене. Ние вкарахме преподаватели практици, хора, които имат минимум 5 години стаж с подобен софтуер, като те вкарват практически казуси в обученията. Много хора, които идват при нас, споделят, че класическите курсове са прекалено теоретични“, изтъква Цукев.

Как гледа бизнесът на онлайн обучението? „Бизнесът е една от сферите, които могат да използват онлайн обучението най-много. Проучванията ни показват, че за една инвестиция в размер на едва 2-3% от работната заплата на даден човек, той всеки месец може да има достъп до много голямо количество информация, която да доведе до реални умения, които да увеличат производителността“, коментира още Цукев..

Целият разговор вижте във видеото: